OVER ELLADANS Sfeerimpressie

Ik ben NoŽlla Das en ik werd door dans gegrepen toen ik op tien jarige leeftijd de Lambada hoordeÖ Dat lied gaf me zo'n warm gevoel van binnen, ik herinner het me nog goed! Op mijn vijftiende kwam ik in aanraking met de Braziliaanse Samba en volgde ik mijn eerste danslessen. Niet veel later werd ik in het diepe gegooid. Samen met andere danseressen trad ik op in een Samba Showgroep.

Ik volgde het ritme en het bracht me verder tot de Afro-Braziliaanse dans. Lange tijd volgde ik lessen bij de Braziliaanse Ubiracy Santana. Zij heeft me enorm geÔnspireerd op gebied van dans en doceren en daar ben ik haar zeer dankbaar voor, Muito Obrigada!

In die tijd kwam ik ook in aanraking met Afrikaanse dans en percussie waarin ik veel lessen volgde van verschillende docenten. Ook volgde ik lessen in klassiek ballet, moderne dans en improvisatie. Onlangs heb ik een internationale stage in Senegal afgerond waarbij ik o.a. de afro-moderne danstechniek van Germaine Acogny heb geleerd. Ze is een groot voorbeeld voor mij. De manier waarop ze de natuur en omgeving weet te integreren in haar danstechniek en de kracht en energie waarmee ze dit overbrengt zijn geweldig, Merci beaucoup !

Mijn zoektocht naar de combinatie van Afro en Moderne dans is sinds lange tijd begonnen. Het samenbrengen van deze dansvormen met een zeer verschillende energie en techniek is een uitdaging. Dat betekent letterlijk en figuurlijk over grenzen kijken en tegelijkertijd accepteren waar je staat in het geheel.Toch sla ik met volle moed deze weg in.

Ik hoop jullie op mijn pad te kunnen verblijden en al dansend te inspireren...

Dans je los, dans je vrij
Voel de aarde, volg de zon
Dans is niet in ledematen, dans is trilling, dans is bron

Dans je los, dans je vrij
Voed de aarde, zoek je zon
Dans met mij, dans le soleil waar mijn passie ooit begon...


Een speciale noot:

"Bedankt voor jullie woorden, daden en artistieke inspiratie!"

Ubiracy Santana, Eduardo de Jesus, Germaine Acogny, Patrick Acogny, John Kayongo, Aukje Stoffele, Barbara Bouwman, Lotte Wijers, Abdoulaye Seck, Dayna Martinez Morales, Esra Colastica, Bert Pennings, Francien Huys, Ida en Sabine Linz, Wijnand Karel, Krista de Jong, Susanne van den Berg, Harrie Das, Francis Vierboom, Mamadou Niang, Marcella Das,Tom Baur, Patrick Tromp, Thijmen Stal, Olga Bloemberg, Lenna Schouten, Cirť Beye, Estrela, Mel, Renske, Boudewijn, Madre, de zon, de maan, de sterren, de hemel en de aarde!.

SFEERIMPRESSIE